Tips om tandblekning!

Här nedan kan du läsa tips på viktiga saker som du bör tänka på i samband med att du köper och utför tandblekning på egen hand!

Tandblekning på egen hand
Det finns metoder för att bleka sina tänder på egen hand. Den enklaste tandblekningsmetoden att göra på egen hand är att använda sig av en tandkräm som innehåller karbamidperoxid. Nackdel här är att tandkrämen innehåller mindre än 1 % av tandblekningsmedlet, så denna metod är inte särskilt effektiv. Dessutom bör karbamidperoxid vara i kontakt med tänderna betydligt längre tid än vad som sker under en vanlig tandborstning. Resultatet här är mer att tänderna behåller sin nuvarande färg och att det motverkar nya fläckar på tänderna.

En mycket effektivare metod är att gå tillväga på samma sätt som du gör om du ordnar din tandblekning hos tandläkaren. Det vill säga dem metod med tandskenor och tandblekningsgel.

Så utför du tandblekningen
När du beställt och fått blekningssetet från någon återförsäljare av tandblekningar följer du de medskickade instruktionerna för hur du formar tandskenorna efter överkäke respektive underkäke. Se till att skenorna inte skaver mot tandköttet. Detta behöver du bara göra vid det första tillfället.

För att sedan påbörja själva tandblekningen ser du till att tänderna är borstade ordentligt. Pressa sedan ut tandblekningsgelen i tandskenorna. Se till att det främst fylls på framtill, då det är där den synliga delen av tanden är. Skulle det komma överflödig tandgel på tandköttet torkar du bort det med papper eller liknande. Ett alternativ till detta är att ha på gelen direkt på tänderna för att sedan sätta det tandskenorna.

Nu låter du helt enkelt skenorna sitta så länge som det står i de medföljande rekommendationerna. Proceduren upprepas i ett antal dagar till dess att du uppnått önskat resultat. En rekommendation är att du ger tänderna samma vithet som dina ögonvitor. För det mesta brukar du kunna se skillnad redan efter några dagars behandling.

Detta är exakt samma metod som tandläkarna använder. Enda skillnaden här är att du får forma dina tandskenor själv.

Så fungerar tandblekning
De flesta tandblekningsmedlen innehåller ämnet carbamide peroxid (karbamidperoxid) som bryts ner till hydrogen peroxid. Detta bryts i sin tur ner till syre och det uppstår en reaktion på tänderna som gör att de blir vitare.

Alla som använder sig av en sådan här tandblekningsmetod får vitare tänder. Hur fort processen går är dock individuell och beror bland annat på hur missfärgade tänderna var från början och vilken styrka du använder på tandblekningsgelen.. I de flesta fall börjar det synas resultat efter några dagars användning. Hur länge resultatet sedan håller i sig beror på hur mycket du utsätter dina tänder för faktorer som kan missfärga dem igen.

Tänk på att fyllningar och löständer inte påverkas av tandblekning.

Bieffekter med tandblekning
Vissa personer kan känna av ilningar i tänderna under behandlingen. Det är inget farligt och försvinner efter ett par dagar efter det att behandlingen upphört. Skulle du känna av detta rekommenderas att du borstar tänderna med en tandkräm som innehåller mycket fluor direkt efter behandlingarna.

En del kan få irriterat eller lite sårigt tandkött av antingen tandgelen eller tandskenorna. Gör då ett uppehåll i behandlingen under några dagar tills dess att tandköttet läkt.

Du bör inte bleka dina tänder om du är gravid eller ammar, då det aldrig genomförts några undersökningar hur medlet påverkar foster eller barn. Du bör heller inte bleka dina tänder om du har hål i tänderna, dåligt tandkött eller tandställning.

Under en tandblekningsbehandling blir tändernas yta porösare och emaljens hårdhet minskar en aning. Detta går över med tiden.

Kostnad för tandblekning
Hos de allra flesta återförsäljare av tandblekningar går det att hitta tandblekningssystem för någonstans mellan 300 kr och 800 kr. Tandblekning hos Folktandvården kostar cirka 3 000 kr (1 500 kr per käke) inklusive blekmedel.

Läs mer på nästa sida om hur du enkelt kan jämföra priser på tandblekning online och hitta den billigaste produkten!

Comment Avoir Les Dents Blanches Les Découvertes De Solutions De Blanchiment Dentaires

Tooth whitening lightens teeth and helps to remove stains and discoloration. Because it can greatly improve how your teeth look, Whitening is among the most popular cosmetic dental procedures. Most dentists perform tooth whitening. Learn more at zahnbleichen.net. Whitening is not a one-time procedure. If you want to maintain the brighter color, it will need to be repeated from time to time.

Visit http://grand-rapids-dentist.net to find out more regarding dentist in grand rapids mi

Denti bianchi sono segno di denti puliti. Sbiancamento denti può essere utilizzato per un bel sorriso

alternativmedicin